Animated Monday

Een double bill met de films Nova Seed en My Entire High School Sinking Into the Sea.

Voorstellingen

Maandag 17 april  |  11:20 - 14:40  |  EYE 1

Het is ook mogelijk om kaarten te kopen per film.

Animated Monday

De twee lange animatiefilms van dit jaar zijn zulke buitenbeentjes dat we er een double bill van hebben gemaakt. Het maffe wordt voorafgegaan door drie nog veel weirdere korte films, terwijl een hallucinante collage van animatiestijlen is. De verhelderende inleidingen bij beide films komen van Tonio van Vugt, artistiek directeur van Stripdagen Haarlem.

Nova Seed

De wereld wordt bedreigd door de kwaadaardige Dr. Mindskull en de autoriteiten schuiven leeuw-man Nac naar voren om hem te bevechten. Maar de onwillige Nac ontsnapt en neemt daarbij een geheimzinnig, constant slapend meisje mee. Het leger zet de achtervolging in en ook Dr. Mindskull heeft belangstelling voor het meisje. Maffe, handgetekende animatie treft doel met bizarre karakters en psychedelische trekjes.

My  Entire High  School  Sinking Into the Sea

Dash en Assaf zijn redacteuren van de schoolkrant van hun high school. Wanneer Assaf meer naar de derde redacteur, Verti, trekt, schrijft Dash een roddelverhaal over hen. Verstoten en boos ontdekt Dash dat het hoofd van de school met de veiligheidsrapportages geknoeid heeft. Zijn ontdekking wordt genegeerd tot een grote aardbeving zich aandient. Psychedelische animatiefilm combineert een coming-of-age-verhaal met een rampenfilm, met oogverblindend effect.