Are We Not Cats

Twee buitenstaanders vinden elkaar in een amusant en bizar liefdesverhaal, dat romance en body horror bij elkaar brengt.

Voorstellingen

Regie |  Xander Robin

VS | 2016

78 minuten

Met voorfilm  Neck and Neck

Met |  Michael Patrick Nicholson, Chelsea Lopez, Michael Godere

Taal | Engels


Are We Not Cats

Binnen een paar uur verliest Eli zijn baan, zijn vriendin en zijn ouders, die gaan verhuizen. Kort daarna ontmoet hij feestbeest Kyle en diens vriendin Anya. Net als Eli eet zij graag haar eigen haar. Eli valt voor de ongewone Anya, maar ziet niet haar duistere kant.

Volstrekt originele Amerikaanse debuutfilm mengt romantiek, bizarre gewoonten en body horror tot een unieke cocktail.

Debuterend regisseur Xander Robin neemt alle tijd om zijn ongewone romance op te bouwen en heeft daarbij een troef in acteur Michael Patrick Nicholson als de rusteloze Eli. Robin maakt goed gebruik van zijn soundtrack en locaties: de verlaten industrieën in een troosteloze winter zijn bijna personages in het verhaal. Maar bovenal is dit een verhaal van twee verloren, jonge geliefden die worden buitengesloten door de maatschappij, maar bij elkaar liefde en hoop vinden. Met zijn mix van romantiek, de bizarre gewoonten van zijn personages en een dosis body horror maakte Robin een van de origineelste debuutfilms van de laatste jaren.