Aussie Horror Night

Een double bill met de films Killing Ground en Hounds of Love.

Voorstellingen

Zondag 16 april  |  19:50 - 23:40  |  EYE 2

Het is ook mogelijk om kaarten te kopen per film.

Aussie Horror Night

Er is altijd iets speciaals aan Australische horror, met zijn eindeloze outback, krokodillen en over de top baddies. In deze double bill brengen we twee knap intense werkjes bij elkaar: de outback is het genadeloze decor voor , een titel die niets teveel zegt. Dat je psychopaten ook in de suburbs kunt tegenkomen, laat het beklemmende zien. 


Killing Ground

Als Ian en zijn vrouw Sam bij een afgelegen meer arriveren voor een relaxed kampeerweekend, zien ze dat er al een andere tent in de buurt is opgezet. Als de andere kampeerders niet terugkomen beginnen ze zich zorgen te maken – een gevoel dat er niet minder op wordt wanneer ze een gehavende peuter vinden. Op het Australische platteland gesitueerd bruut en meedogenloos verhaal dat qua geweld tot het uiterste gaat en daarmee de zinloosheid en willekeur ervan toont.

Hounds of Love

Evelyn en John White rijden door de snikhete straten van Perth, op zoek naar tienermeisjes die ze een lift kunnen aanbieden. Intussen negeert tiener Vicki het verbod van haar moeder om naar een feestje te gaan. Ze gaat op weg en krijgt een lift aangeboden. Australische draai aan het serial killer-genre is een duistere, beklemmende thriller die langzaam onder de huid kruipt.