Buster’s Mal Heart

Deze raadselachtige thriller over paranoia en verlies van identiteit is een psychologische hersenkraker met Lynchiaanse trekjes.

Voorstellingen

Regie | Sarah Adina Smith

VS | 2016

96 minuten

IMDB

Met | Rami Malek, DJ Qualls, Kate Lyn Sheil, Lin Shaye

Buster’s Mal Heart

Buster bewoont leegstaande vakantiehuizen die hij netjes achterlaat, zonder iets te stelen. In een eerder leven was hij Jonah, een nachtklerk van een afgelegen hotel. Op een dag wandelt een onbekende man binnen. Hij waarschuwt Jonah voor de maatschappij en de gevaren van het aanstaande jaar 2000. Raadselachtige thriller over paranoia en verlies is een psychologische hersenkraker met Lynchiaanse trekjes.

Na het uitstekende The Midnight Swim (Imagine 2015) heeft Sarah Adina Smith de lat een stuk hoger gelegd. De film heeft een veel groter budget en met Rami Malek (Mr. Robot) ook een relatief grote ster in de hoofdrol. Maar boven alles heeft Buster’s Mal Heart een veel grotere ambitie. De film is opgebouwd rond het mysterie hoe Jonah ooit Buster is geworden.  De film laat veel van Jonahs vorige leven zien, maar naarmate we meer te weten komen, vervaagt ook de grens tussen droom, waanbeeld en werkelijkheid. En wie is toch die man in dat roeibootje op zee?