Cinema Egzotik

Een double bill met Dario Argento's films Suspiria en Opera.

Voorstellingen

Suspiria &  Opera

Cinema Egzotik

Kostuums en stilering mogen dan bij alle fantastische films een rol spelen, nergens is die rol zó nadrukkelijk als in de giallo, het barokke Italiaanse thrillergenre uit de jaren zestig en zeventig. Het ligt dan ook voor de hand om voor de jaarlijkse Imagine-editie van de cult double bill Cinema Egzotik een tweetal films van giallo-grootmeester Dario Argento te selecteren. Niet te missen is de schitterende 4K restauratie van zijn hallucinante meesterwerk Suspiria, met muziek van progrockers Goblin. Minder vaak vertoond, maar zeker zo barok en delirisch is Opera, waarin het geweld zich niet tot het podium beperkt. Om het allemaal nog mooier te maken is de maestro zelf aanwezig om zijn films te (her)introduceren!


Suspiria

De Amerikaanse Suzy Bannion reist naar het Duitse Freiburg om te studeren aan de vermaarde dansacademie aldaar. Het lesprogramma wordt echter al snel drastisch overhoop gegooid door een serie spectaculaire sterfgevallen. Suzy gaat op onderzoek uit en ontdekt dat het statige pand ooit het toneel was van hekserij. Klassieke barokke horrorfilm van genremaestro Dario Argento viert zijn veertigste verjaardag met messcherpe 4K-restauratie.

Opera

Wanneer de ster van Verdi's opera Macbeth een dodelijk ongeluk krijgt, neemt understudy Betty haar rol over. Dan valt in Betty's omgeving de ene na de andere dode. Gelukkig heeft ze een fan in het politiecorps: inspecteur Santini. Giallo-maestro Dario Argento voelt zich helemaal thuis in de barokke wereld van de opera, waar het geweld niet tot de bühne blijft beperkt.


Deze double bill wordt mede mogelijk gemaakt door Instituto Italiano di Cultura Amsterdam.