For the Love of Spock

Even hartverwarmende als geestige documentaire over Leonard Nimoy, de man die Star Treks Mr. Spock zijn onsterfelijke gezicht én karakter gaf.

Voorstellingen

Regie |  Adam Nimoy

VS |  2016

112 minuten

IMDB

Met | Leonard Nimoy, William Shatner, George Takei, J.J. Abrams

Taal | Engels

For the Love of Spock

Adam Nimoy blikt terug op de succesrijke carrière van zijn vader, de in 2014 overleden acteur Leonard Nimoy, oftewel Star Treks Mr. Spock. Ontroerende en geestige clips wisselen elkaar in hoog tempo af, met hier en daar een uitstapje naar meer persoonlijke ontboezemingen. Even hartverwarmende als geestige documentaire over de man die Mr. Spock zijn onsterfelijke gezicht én karakter gaf. 

De aanleiding voor de film was het vijftigjarig bestaan (in 2016) van de Star Trek-franchise, maar toen Nimoy Sr. in 2014 overleed, nam het verhaal voor Adam een persoonlijker wending, zodat For the Love of Spock zich nu laat bekijken als biopic, hommage én in memoriam. Adam had de beschikking over veel fraai archiefmateriaal en fragmenten uit het film- en tv-werk van zijn vader. Maar Star Trek vormt natuurlijk de voornaamste focus; van de pilotaflevering zónder William Shatner als Kirk, via de oorsprong van de Vulcan-groet tot de fancultuur en de herrijzenis als speelfilmfranchise. Een feestje, dit carrièreoverzicht, ook voor niet-Trekkies!


Op zondag 16 april wordt er een inleiding gegeven   door Pim Blokker.  

For The Love of Spock  is een liefdevol portret dat Adam Nimoy maakte van zijn vader Leonard. Uiteraard gaat het leeuwendeel van de film over zijn immens populaire karakter Spock. Pim Blokker van de Nederlandse Star Trek fanclub The  Flying Dutch plaatst de rol van Spock in een breder kader.