Free Fire

Ben Wheatleys opvolger van High-Rise is Reservoir Dogs meets The Hateful Eight, een uitzinnige, vlotte actiefilm met een geweldige cast.

Voorstellingen

Regie | Ben Wheatley

Groot-Brittannië  |  2016

90 minuten

IMDB

Met |  Sam Riley, Sharlto Copley, Brie Larson, Michael Smiley, Cilian Murphy

Taal | Engels

Ondertiteling | Nederlands

Free Fire

Boston, 1978. Tijdens een wapentransactie tussen een lokale bende en een groep IRA-leden in een verlaten pakhuis wordt duidelijk dat chauffeur Harry de vorige avond een akkefietje heeft gehad met IRA-man Stevo. In een handomdraai komen alle wapens tevoorschijn. Uitzinnige, vlotte pret, met meer dan genoeg karakter – en karakters – om toe te juichen.

Deze door Martin Scorsese geproduceerde opvolger van High-Rise is Reservoir Dogs meets The Hateful Eight, in de versie van Ben Wheatley. Nadat hij een half uur lang de spanning tussen de opgefokte gangsters heeft opgebouwd, ontketent Wheatley een bloedbad van een uur. Vol grappen, alsof ze met z’n allen een potje paintball aan het spelen zijn. Na een tijdje, wanneer iedereen minstens één kogel in zijn lijf heeft, begin je je af te vragen hoe de ontknoping eruit gaat zien. Het antwoord: gewoon met nog meer kogels en nog meer personages om op te schieten. De actie is soepel geregisseerd en er wordt briljant geacteerd door de sterrencast. Met een smakelijke portie bewust zinloos geweld is dit de perfecte film om in een volle zaal op het grote scherm te zien.