Imagine Fright Night

Imagine @ Pathé de Munt voor een horrornacht.

Voorstellingen

Zaterdag 15 april  |  Van middernacht  tot in de vroege uurtjes...

Pathé de Munt 11

Imagine Fright Night


Voor één nacht tijdens Imagine breken we uit het stijlvolle EYE en trekken we naar Pathé de Munt voor een horrornacht. Met een razendsnelle filmquiz, de Scream Queen Contest, een Best Dressed Contest en een randprogramma binnen en buiten de zalen. 

Het filmprogramma mag er intussen ook zijn, met de verrassende zombiefilm The Girl With All The Gifts, de Australische outback horrorsensatie  Killing Ground   en het even bloederige als psychedelische  Red Christmas. Het kwartet wordt gecompleteerd door de horrorklassieker Maniac  die het publiek zelf uitgekozen heeft via  Facebook  en  Twitter

Programma

  • 24:00 Welkom
  • 00:30 The Girl with all the Gifts
  • Horror-film-quiz
  • 02:45 Killing Ground
  • Scream Queen Contest
  • 04:45 Maniac
  • Best Dressed Contest
  • 06:40 Red Christmas

The Girl With All the Gifts
Regie |  Colm McCarthy
Groot-Brittannië |  2016
111 minuten
Met |  Seniia Nanua, Gemma Arterton, Paddy Considine, Glenn Close

Ergens in Groot-Brittannië, de toekomst. De tienjarige Melanie zit met een aantal leeftijdgenoten opgesloten in een streng bewaakte faciliteit. Het zijn zogenaamde 'hungries', half-zombies. Tijdens een massale hungries-aanval ontsnapt een klein groepje uit de faciliteit, waaronder de in potentie gevaarlijke Melanie. De beste Britse zombiefilm (sort of) sinds 28 Days Later  geeft het ingedutte genre een welkome schop onder de kont.

Killing Ground
Regie | Damien Power
Australië | 2016
88 minuten
Met | Ian Meadows, Harrier Dyer, Aaron Pederson, Aaron Glenane

Als Ian en zijn vrouw Sam bij een afgelegen meer arriveren voor een relaxed kampeerweekend, zien ze dat er al een andere tent in de buurt is opgezet. Als de andere kampeerders niet terugkomen beginnen ze zich zorgen te maken – een gevoel dat er niet minder op wordt wanneer ze een gehavende peuter vinden. Op het Australische platteland gesitueerd bruut en meedogenloos verhaal dat qua geweld tot het uiterste gaat en daarmee de zinloosheid en willekeur ervan toont.

Red Christmas
Regie | Craig Anderson
Australië |  2016
83 minuten
Met | Dee Wallace, Geoff Morell, Sarah Bishop

Een ongeboren baby overleeft een aanval op een abortuskliniek. Twintig jaar later, met kerst, probeert het misbaksel de liefde van zijn moeder terug te winnen. Als ze hem haar huis uit laat gooien, neemt hij wraak op alle gezinsleden. Onbehaaglijke mix van serieuze kwesties en gore creëert met non-CGI-effecten een giallo op z’n Australisch.

Maniac
Regie  |  William Lustig
VS  |  1980
87 minuten
Met  |  Joe Spinell, Caroline Munro

Frank Zito woont alleen in een klein appartement in Manhattan. ’s Nachts gaat hij eropuit om vrouwen te vermoorden. Hun scalp bevestigt hij aan etalagepoppen, waarvan hij een collectie in zijn slaapkamer heeft. Een ontmoeting met fotografe Anna verandert zijn leven. Hij wordt teruggeworpen in zijn verleden, met vergaande gevolgen.

FAQ - veelgestelde vragen

Twee weken geleden hebben wij aangekondigd dat de aloude Night of Terror een nieuwe naam en opzet krijgt. Dit heeft nogal wat reacties veroorzaakt en in een chatsessie op Facebook hebben we geprobeerd om onze redenen voor de herstart uit te leggen en zoveel mogelijk van jullie vragen te beantwoorden. Voor het overzicht hebben we de meest gestelde vragen met de antwoorden er bij op een rijtje gezet.

Waarom eigenlijk deze verandering?
Twee jaar geleden heeft Tuschinski ons laten weten dat we met de NoT niet meer welkom zijn. In de twee jaar in de Munt blijkt dat niet iedereen begrijpt dat hoer en homo roepen iets is wat je alleen tijdens de nacht in de zaal doet naar het scherm. Een bezoeker van de Munt wordt in de foyer uitgescholden en doet aangifte. Mede hierdoor laat Pathé ons weten dat de nacht in de oude opzet niet meer welkom is. Ook andere locaties willen de nacht niet in huis hebben. Met een koerswijziging en naamsverandering krijgen we nog een kans. 

Mag er niet meer geschreeuwd worden tijdens de nacht?
Luidruchtig zijn tijdens de films mag nog altijd, met goede grappen en slappe commentaren. Wat we niet meer willen is beledigend, kwetsend, seksistisch of racistisch geschreeuw. Hoer, homo en varianten daarop kunnen niet. 

Wie bepaalt wat beledigend is en wat niet?
Het simpele antwoord: dat wat je op straat ook niet zou roepen of dat wat je niet normaal vindt om zelf te horen. Die grens is niet eenduidig en er zullen randgevallen zijn. Uiteindelijk bepaalt de organisatie wat wel en niet kan. 

Mag er zoals vroeger gegooid worden met WC-rollen, serpentines, M&M’s en dergelijke?
Tsja, goede vraag. Als het redelijk makkelijk is op te ruimen mag het? Dus wel wc-rollen en serpentines, geen glitter en bier???

Wat doen we om de bezoekers te informeren over de nieuwe opzet?
Veel bezoekers hebben dit natuurlijk al gelezen in deze Facebookgroep. Daarnaast krijgt iedereen die een kaartje koopt nog eens de nieuwe regels per e-mail. 

Gaat de organisatie mensen eruit gooien als ze toch iets schreeuwen wat niet mag?
Zoals eerder gezegd: dit is de laatste kans die wij hebben gekregen om een horrornacht te organiseren. We zullen de nieuwe regels dus zeker handhaven, ook als dat betekent dat we bezoekers moeten verwijderen. Uiteindelijk gaat het om een nacht goede horrorfilms kijken!