Headshot

Als een gangster jacht op je maakt is het extra vervelend als je je geheugen kwijt bent. Spijkerharde gangsterfilm met bekende gezichten uit The Raid 2.

Voorstellingen

Regie | Kimo Stamboel & Timo Tjahjanto (Mo Brothers)

Indonesië |  2016 

117 minuten

IMDB

Met |  Iko Uwais, Sunny Pang, Julie Estelle

Taal | Indonesisch

Ondertiteling | Engels

Headshot

Een jonge man spoelt aan het strand aan en blijkt zijn geheugen kwijt te zijn. Zijn arts noemt hem Ishmael. Tegelijkertijd ontsnapt de gevaarlijke gangsterbaas Lee uit de gevangenis. Als Lee hoort van Ishmaels verschijning, maakt hij jacht op hem. Maar Ishmaels geheugen komt langzaam terug. Spijkerharde gangsterfilm met veel bekende gezichten uit The Raid 2.

Nu Gareth Evans nog even op zich laat wachten met The Raid 3, is het aan de Mo Brothers om de eer van de Indonesische actiefilm hoog te houden. En de makers van Killers (Imagine 2014) doen dat met verve. Voor Headshot putten zij uitgebreid uit de cast van The Raid 2. Actieheld en stuntman Iko Uwais is de geheimzinnige Ishmael, die er langzaam achter komt wat er eerder in zijn leven is gebeurd. Met Sunny Pang als de door en door slechte gangsterbaas Lee heeft Headshot bovendien een eersteklas schurk. Romantiek is er ditmaal ook, maar boven alles is dit explosieve actie van de bovenste plank.