Hounds of Love

Tienermeisje probeert haar ontvoerders tegen elkaar uit te spelen in duistere, beklemmende thriller die langzaam onder de huid kruipt.

Voorstellingen

Regie | Ben Young

Australië | 2016

108 minuten

IMDB

Met | Stephen Curry, Ashleigh Cummings, Emma Booth

Taal | Engels

Hounds of Love

Evelyn en John White rijden door de snikhete straten van Perth, op zoek naar tienermeisjes die ze een lift kunnen aanbieden. Intussen negeert tiener Vicki het verbod van haar moeder om naar een feestje te gaan. Ze gaat op weg en krijgt een lift aangeboden. Australische draai aan het serial killer-genre is een duistere, beklemmende thriller die langzaam onder de huid kruipt.

Een simpel gegeven en geweldig gebruik van een enkele locatie, met prachtig sinistere fotografie en een soundtrack die het maximale haalt uit stiltes, maken van Hounds of Love een film die de kijker beetpakt en niet loslaat. De verhoudingen tussen de geketende Vicki, de psychopathische John en zijn onderdanige vrouw Evelyn worden op scherp gezet door het zich langzaam ontvouwende psychologische spel van Vicki, die het echtpaar uit elkaar probeert te drijven. Actrice Emma Booth maakt van Evelyn een vrouw met wie je bijna medelijden zou krijgen. Bijna, want regisseur Ben Young laat geen twijfel bestaan over haar medeplichtigheid.