I Am Not a Serial Killer

Semi-realistisch portret van een door onheil bezocht doorsnee Amerikaans provinciestadje werkt naar een finale toe met het hoogst denkbare WTF-gehalte.

Voorstellingen

Regie | Billy O'Brien

Ierland,  Groot-Brittannië  |  2016

104 minuten

IMDB

Met |  Max Records, Christopher Lloyd, Laura Fraser

Taal | Engels

Ondertiteling | Nederlands

I Am Not a Serial Killer

Puber John loopt bij de psychiater voor zijn morbide fantasieën. Ondertussen assisteert hij zijn moeder en tante in het mortuarium. Maar John wordt vooral in beslag genomen door een mysterieuze golf van moorden die die winter zijn woonplaats teistert. Semi-realistisch portret van een door onheil bezocht doorsnee Amerikaans provinciestadje werkt naar een finale toe met het hoogst denkbare WTF-gehalte. 

Gebaseerd op een Young Adult-roman zet de op gruizig 16mm gedraaide film de kijker lange tijd op het verkeerde been. Er zijn aanwijzingen dat de moordenaar niet zomaar een moordenaar is; zo worden op de plaats delict telkens oliesporen aangetroffen. Maar dit is toch vooral het verhaal van John die in acteur Max Records (Where the Wild Things Are) een uitstekende vertolker blijkt te zijn van afwijkend pubergedrag. Doordat zijn omgeving laconiek op zijn morbide fantasieën reageert, blijft de toon licht, zelfs als de lijken zich opstapelen. En die ontknoping? Bereid je maar vast voor op de krankzinnigste plotwending in jaren...