Kaleidoscope

Een eenzame man raakt zijn grip op het leven kwijt in een verontrustende, zenuwslopende psychologische thriller die goed naar Hitchcock and Lynch gekeken heeft.

Voorstellingen

Regie |  Rupert Jones

Groot-Brittannië |  2016

100 minuten

IMDB

Met | Toby Jones, Anne Reid, Sinead Matthews

Taal | Engels

Kaleidoscope

De eenzame en onhandige Carl, een man op middelbare leeftijd, komt net uit de gevangenis en probeert langzaamaan zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij durft zelfs met een meisje uit te gaan. Maar een onaangekondigd bezoek van zijn oude moeder schopt zijn nieuwe leven compleet in de war. Een geweldige Toby Jones in een verontrustende, zenuwslopende psychologische thriller die goed naar Hitchcock en Lynch gekeken heeft.

Toby Jones is altijd een genot om naar te kijken, maar het is niet alleen zijn acteerwerk dat ervoor zorgt dat Kaleidoscope zo diep onder je huid kruipt. Zijn broer Rupert (de regisseur van de film) haalt ook het maximale effect uit de uiterst deprimerende Britse arbeidersklasse-locaties. Sommige shots zijn echt prachtig, met hun grauwe kleurenpalet, goedkope meubels en beklemmende ruimtes. En hoewel er goed naar Hitchcock en Lynch gekeken is, blijft de film toch dicht bij zichzelf. Kaleidoscope is alleen al door het intieme en psychologische onderwerp een verontrustende en zenuwslopende film, en heeft daarnaast een paar verrassingen in petto die de film verheffen van kitchen sink drama tot spannende thriller. 

Deze film zit in de competitie voor de Méliès d’argent.