Killing Ground

Op het Australische platteland gesitueerd bruut en meedogenloos verhaal dat qua geweld tot het uiterste gaat en daarmee de zinloosheid en willekeur ervan toont.

Voorstellingen

Regie | Damien Power

Australië |  2016

88 minuten

IMDB

Met |  Ian Meadows, Harriet Dyer, Aaron Pederson, Aaron Glenane

Taal | Engels

Killing Ground

Als Ian en zijn vrouw Sam bij een afgelegen meer arriveren voor een relaxed kampeerweekend, zien ze dat er al een andere tent in de buurt is opgezet. Als de andere kampeerders niet terugkomen beginnen ze zich zorgen te maken – een gevoel dat er niet minder op wordt wanneer ze een gehavende peuter vinden. Op het Australische platteland gesitueerd bruut en meedogenloos verhaal dat qua geweld tot het uiterste gaat en daarmee de zinloosheid en willekeur ervan toont.

Regisseur Damien Power besteedt bijna de hele eerste helft van de film aan het introduceren van alle personages. Drie verschillende verhaallijnen worden door elkaar geweven – die van Sam en Ian, die van de familie die in de oranje tent verbleef, en die van de twee moordenaars die terugkeren naar de plek van hun eerste misdrijf om de boel daar te verbergen. We begrijpen de dynamiek tussen de twee moordenaars en we voelen mee met Ian en Sam, van wie we willen dat ze het einde van de film halen. De lange opbouw werpt zijn vruchten af naarmate het verhaal vordert en de verschrikkingen van elk stel samenkomen in een ijzingwekkende finale.