Man Underground

X-Files-premisse mondt uit in hartverwarmende tragikomedie over sympathieke outsiders.

Voorstellingen

Regie | Michael Borowiec & Sam Marin
VS | 2016
95 minuten 

IMDB

Met |  George Basil, Andy Rocco, Pamala Fila, Felix Hagen

Taal | Engels

Man Underground

Willem Koda is een eenzame zonderling die slecht bezochte lezingen geeft over de aliens die hij heeft ontmoet toen hij voor de overheid werkte. Samen met zijn enige vriend Todd besluit hij een film te maken over zijn ervaringen. Makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer je beoogde hoofdrolspeelster een nogal jaloers vriendje blijkt te hebben.

Tragikomedie rond -achtige premisse brengt zijn aanmodderende personages liefdevol tot leven. 

Wat zo’n effectieve, warme film maakt, zijn de personages die vol tegenstrijdigheden zitten en herkenbare zwakheden vertonen. Willem die zo worstelt met zichzelf en het leven, dat hij iedereen om hem heen bot behandelt; de ambitieuze en opgeruimde serveerster Flossie die emotioneel wel tegen een stootje kan; de goeiige Todd die achter Willem aansjokt; en zelfs Flossies vriend Francis die meer compassie heeft dan je op het eerste gezicht denkt. Hoewel Willem volledig overtuigd is van buitenaards leven, gaat in de eerste plaats over sympathieke outsiders die elk op hun eigen manier hun plaats in de wereld willen veroveren. 

Bij de voorstelling van 18 april zal  Milo Grootjen de inleiding verzorgen. 

In een tijd van  Wikileaks is er meer reden dan ooit om officiële waarheden in twijfel te trekken. Gouden tijden voor samenzweringstheorieën, hoewel de hoofdpersoon uit Man Underground   daar weinig aan heeft. Over zin en onzin van dit soort theorieën komt Milo Grootjen van het Artis Planetarium  aan het woord.