Molly

Jonge vrouw met superkrachten moet zich staande houden in een post-apocalyptische wereld in charmante, originele film van eigen bodem.

Voorstellingen

Regie | Thijs Meuwese  &  Colinda Bongers

Canada | 2017

90 minuten

Met | Julia Batelaan, Annelies Appelhof, Cheraine Baljé, Joost Bolt

Taal | Engels

Ondertiteling | Nederlands

Molly

In een post-apocalyptische wereld probeert een jonge vrouw zich in leven te houden. Ze heeft bovennatuurlijke krachten en die heeft ze ook nodig om haar nog jongere metgezel te beschermen. Intussen wordt er op haar gejaagd door plunderaars die haar willen dwingen om in een arena om geld te vechten. Superheldenfilm van eigen bodem maakt dwarse keuzes en charmeert met originaliteit.

Voor hun eerste film hebben makers Thijs Meuwese en Colinda Bongers het vaak zo grimmige post-apocalyptische genre verfrissend en origineel aangepakt. Hun heldin Molly is geen Wonder Woman, maar een nerdy type met een brilletje en sproetjes, dat ook nog eens knap onhandig vecht. Ook in de vormgeving hebben de makers het dicht bij huis gehouden en het beperkte budget in hun voordeel omgebogen. Hun eigenzinnige keuzes maken van Molly een charmante superheldenfilm, waarin het alledaagse en het groteske een amusant verbond aangaan. Overigens werd het zaadje voor deze film geplant bij de Imagine pitchwedstrijd die ze in 2015 wonnen.