​Nova Seed

Onwillige superheld neemt het op tegen het kwaad in maffe, handgetekende animatie met bizarre karakters en psychedelische trekjes.

Voorstellingen

Regie | Nick DiLiberto

Canada 2016

64 minuten

In combinatie met de  Really Weird Shorts

IMDB

Stemmen | Joe DiLIberto, Nick DiLiberto, Shawn Donovan, John Jellinek

Taal | Engels

​Nova Seed

De wereld wordt bedreigd door de kwaadaardige Dr. Mindskull en de autoriteiten schuiven leeuw-man Nac naar voren om hem te bevechten. Maar de onwillige Nac ontsnapt en neemt daarbij een geheimzinnig, constant slapend meisje mee. Het leger zet de achtervolging in en ook Dr. Mindskull heeft belangstelling voor het meisje. Maffe, handgetekende animatie treft doel met bizarre karakters en psychedelische trekjes.

Nova Seed is op een fijne manier ouderwets; het is een film die de regisseur in een periode van vier jaar met de hand getekend heeft. Zijn bibberige, maar trefzekere stijl is een feest voor liefhebbers en nostalgische kinderen van de jaren tachtig. Het rudimentaire verhaal lijkt vooral een kapstok om vreemde en bizarre personages aan op te hangen, zoals de scherpschutter met een kannibaal als sidekick. De prachtige achtergronden, gekke geluidseffecten en de door Yellow Submarine geïnspireerde ruimteschepen zijn een genot en de elektronische soundtrack versterkt de maffe sfeer.