Operation Mekong

Meesterregisseur Dante Lam is terug met een vet aangezette, verrukkelijke actiefilm met veel flair en Chinees patriottisme.

Voorstellingen

Regie |  Dante Lam

China, Hongkong |  2016

124 minuten

IMDB

Met | Zhang Hanyu, Eddie Peng, Pawarith Monkolpisit

Taal | Kantonees

Ondertiteling | Engels

Operation Mekong

Piraten vallen twee schepen aan op de Mekong-rivier en doden alle opvarenden. De Chinese overheid besluit in te grijpen en een einde te maken aan de smokkelroute door de 'Gouden Driehoek.' Politieman Gao Gang en spion/meestervermommer Fang Xinwu gaan de strijd aan met de gangsters. Dante Lam is terug met een vet aangezette, verrukkelijke actiefilm met veel flair en Chinees patriottisme.

Gebaseerd op een waargebeurd incident uit 2011 gaat Operation Mekong al gauw volledig over de top. Aanvankelijk maakt Lam schaamteloos propaganda voor de Chinese aanpak van criminaliteit, maar daarna wijdt hij zich met overgave aan belangrijker zaken: een film die van set piece naar set piece davert. Van een lange achtervolging op een spoorwegemplacement, via een shoot out in een hypermoderne shopping mall tot een Rambo-achtige finale in de jungle - Lam levert alle scènes met veel flair af. De Thaise overheid was minder enthousiast en reageerde woedend op de suggestie dat Thaise militairen bij de overval van de piraten zouden zijn betrokken.