Red Christmas

Een ongewenst kind is uit op wraak in deze onbehaaglijke mix van serieuze kwesties en gore in een giallo op z’n Australisch.

Voorstellingen

Regie | Craig Anderson

Australië | 2016

83 minuten

IMDB

Met | Dee Wallace, Geoff Morrell, Sarah Bishop, David Collins

Taal | Engels

Red Christmas

Een ongeboren baby overleeft een aanval op een abortuskliniek. Twintig jaar later, met kerst, probeert het misbaksel de liefde van zijn moeder terug te winnen. Als ze hem haar huis uit laat gooien, neemt hij wraak op alle gezinsleden. Onbehaaglijke mix van serieuze kwesties en gore creëert met non-CGI-effecten een giallo op z’n Australisch.

In het begint lijkt Red Christmas bedrieglijk veel op een komedie voor de hele familie – de eerste dertig minuten doen denken aan een bizarre aflevering van Neighbours: knullig, vertrouwd, ongegeneerd Australisch en met een flinke lading personages om te leren kennen. Maar halverwege wordt de toon duisterder en de situatie gewelddadiger, inclusief een dood door mixer en paraplu. Hoofdrolspeelster en coproducente Dee Wallace is geweldig als de moeder die wanhopig haar familie probeert te beschermen, maar uiteindelijk is de ster van de film toch het monster – gekleed als de Grim Reaper, maar verder een kopie van John Hurts Elephant Man. Anderson gebruikt hardcore non-CGI-effecten voor de slasherscènes en een decor van kerstlichtjes om een Australisch giallo-gevoel op te roepen.