Skins

Visueel verbluffende en onbehaaglijke debuutfilm over mismaakte mensen is een heerlijk subversief en uiterst ontroerend stukje cinema.

Voorstellingen

Regie |  Eduardo Casanova

Spanje |  2017

77 minuten

IMDB

Met |  Carolina Bang, Jon Kortajarena, Macarena Gómez, Candela Peña

Taal | Spaans

Ondertiteling | Engels

Skins

Een zwangere dwerg, een jongen die denkt dat hij een zeemeermin is, een prostituee zonder ogen, een hopeloze romanticus wiens halve gezicht van haar schedel druipt, en een vrouw met een anus op de plek waar haar mond hoort te zijn – ze zijn allemaal op zoek naar liefde en een plaatsje in de samenleving. Prachtige debuutfilm is een heerlijk subversief en uiterst ontroerend stukje cinema.

Skins is een pastelkleurig mozaïek dat verhalen bijeenbrengt van mensen die op een of andere manier mismaakt zijn. Hoe ze eruit zien beïnvloedt uiteraard de manier waarop ze (moeten) leven en hoe andere mensen naar ze kijken. Hoewel sommige scènes echt goor zijn, heeft regisseur Eduardo Casanova duidelijk veel compassie voor zijn personages. Onder het subversieve laagje is Skins vertederend en raakt aan universele thema’s als eenzaamheid, het verlangen naar liefde en ergens bij willen horen. Skins combineert de vulgariteit van John Waters en de esthetische perfectie van Wes Anderson met het melodrama van Almodóvar en het surrealisme van Kaurismäki.

Deze film zit in de competitie voor de Méliès d’argent.