Slash

Puberale buitenbeentjes vinden zichzelf, terwijl ze erotische fanfictie schrijven in een grappige, lieve en edgy coming-of-age fantasyfilm.

Voorstellingen

Regie | Clay Liford

VS | 2016

100 minuten

IMDB

Met | Michael Johnston, Hannah Marks

Taal | Engels

Slash

Neil is een vijftienjarige jongen die slash fiction schrijft: erotische fanfictie over helden van hetzelfde geslacht. Zijn beste vriendin, Julia, wijst hem op een fansite waar hij zijn verhalen kan uploaden. De ontluikende relatie tussen Neil en Julia wordt ingewikkeld wanneer ze allebei uitgenodigd worden voor ComicCon. Grappige, lieve en edgy coming-of-age fantasyfilm toont een groot hart voor gekwelde buitenbeentjes.

Het verhaal van een bischierig meisje en een gesloten, minderjarige jongen met duidelijk homoseksuele neigingen kent vele potentiële valkuilen, maar debuterend regisseur Clay Liford weet ze allemaal te vermijden. Hij verlicht de spanning met goedgekozen sidekicks en maakt van wat de pijnlijkste scène in de film had kunnen zijn iets heel teders en bijzonders. Lifords subtiele regie wordt ondersteund door een geweldige cast, aangevoerd door Michael Johnston als de verlegen Neil en Hannah Marks als de veel brutalere Julia. Zij zijn het hart en de ziel van de film, tot en met de bitterzoete ontknoping aan toe.