The Bar

De nieuwste film van Álex de la Iglesia brengt zijn gepatenteerde humor, chaos en onstuimige stijl samen in een doodgewone bar.

Voorstellingen

Regie | Álex de la Iglesia 

Spanje | 2017

104  minuten 

IMDB

Met |  Bianca Suárez, Terele Pávez, Mario Casas, Carmen Machi

Taal | Spaans

Ondertiteling | Engels

The Bar

Een groepje mensen heeft zich verzameld in een doorsnee bar. Wanneer een van hen weggaat, wordt hij buiten neergeschoten. Paniek wordt gevolgd door achterdocht: is één van hen een terrorist? Dan arriveert de oproerpolitie met gasmaskers. De nieuwste film van Álex de la Iglesia brengt zijn gepatenteerde humor, chaos en onstuimige stijl samen in een doodgewone bar. 

Kalm blijven is nooit een uitgangspunt geweest voor De la Iglesia, en ook in zijn nieuwste film verkeren de personages weer constant op het randje van hysterie, terwijl ze in rap tempo in verschillende chaotische situaties terechtkomen. Maar zoals altijd graaft de regisseur ook hier weer dieper; de personages vertegenwoordigen de verschillende lagen van de Spaanse samenleving. Wanneer de oproerpolitie arriveert en de groep geen kant meer op kan, worden de onderlinge verschillen slim tegen elkaar uitgespeeld, waardoor er een laagje bijtend sociaal commentaar aan de gebeurtenissen toegevoegd wordt. Naarmate de film vordert wordt de toon steeds duisterder en maakt het lachen plaats voor gêne wanneer de strijd om te overleven het slechtste in iedereen naar boven brengt.

Deze film zit in de competitie voor de Méliès d’argent.