The Girl With All The Gifts

De beste Britse zombiefilm (sort of) sinds 28 Days Later geeft het ingedutte genre een welkome schop onder de kont.

Voorstellingen

Regie |  Colm McCarthy

Groot-Brittannië |  2016 

111 minuten

IMDB

Met |  Seniia Nanua, Gemma Arterton, Paddy Considine, Glenn Close

Taal | Engels

The Girl With All The Gifts

Ergens in Groot-Brittannië, de toekomst. De tienjarige Melanie zit met een aantal leeftijdgenoten opgesloten in een streng bewaakte faciliteit. Het zijn zogenaamde 'hungries', half-zombies. Tijdens een massale hungries-aanval ontsnapt een klein groepje uit de faciliteit, waaronder de in potentie gevaarlijke Melanie. De beste Britse zombiefilm (sort of) sinds 28 Days Later geeft het ingedutte genre een welkome schop onder de kont.

Hoe origineel kunnen zombiefilms nog zijn? Het verschil in soorten zombies kennen we ook uit Warm Bodies en waar dat gegeven tot romantiek leidde, wordt Melanies bijzondere conditie hier een slim onderdeel van het scenario. Ze moet wel mee, want ze is onmisbaar voor verder onderzoek en bovendien beschermt ze de anderen tegen haar bloeddorstige(r) soortgenoten. Tegelijk zorgt het voortdurende wantrouwen tegen haar voor een extra spanningslaag. Een tweede troef is de debuterende Seniia Nanua als de intelligente, gevoelige Melanie die lijdt onder haar aandoening. Daaromheen bevindt zich een sterke cast van veteranen: Gemma Arterton, Paddy Considine en een vileine Glenn Close. 


Introductie

De zombiefilm is weer eens bezig aan zijn zoveelste bloeitijd, onder meer met het voortreffelijke  The Girl With All the Gifts.  Maar hoe werkt zombieficatie eigenlijk? We hebben het eens gevraagd aan een entemoloog en die bespreekt het zombie-fenomeen vanuit zijn onderzoekspraktijk, waarbij blijken zal dat zombies meer zijn dan fictie.