The Master Cleanse

The Brood meets Gremlins in een geestige horrorfilm die met zijn low-tech aanpak de valkuilen van het genre slim omzeilt.

Voorstellingen

Regie | Bobby Miller

VS | 2016

80 minuten

IMDB

Met | Johnny Galecki, Anna Friel, Oliver Platt, Anjelica Huston

Taal | Engels

The Master Cleanse

Eenzaam en financieel aan de grond belandt Paul in een zelfhulpgroep. Als mededeelneemster Maggie zich opgeeft voor een weekend retreat, doet hij hetzelfde. Na een dag vol oefeningen en vieze sapjes moet hij ’s nacht overgeven. Uit de prut komt een klein monstertje te voorschijn... The Brood meets Gremlins  in een geestige horrorfilm die de valkuilen van het genre slim omzeilt.

Van de vereenzaamde Paul tot het verschijnen van de monsters, steeds houdt regisseur Miller het drama klein. Bovendien zet hij de kijker slim op het verkeerde been: natuurlijk denkt die halverwege dat de organisatoren van de groep en het retreat een stel geldbeluste charlatans zijn. Maar het blijkt Miller om iets heel anders te gaan. En zo verrast de film op wel meer fronten. 'Handgemaakte' monsters komen we in tijden van CGI niet vaak meer tegen, en over comebacks gesproken: Anjelica Huston is als als hysterische motivatietrainster weer eens helemaal in haar element. Een prettig gestoorde horrorfilm kortom, die geen uitzinnige bloedbaden nodig heeft om te scoren