The Transfiguration

De zwarte puber Milo waart als een vampier door het New Yorkse Queens. Confronterende horror tegen de achtergrond van sociale ellende.

Voorstellingen

Regie | Michael O’Shea
VS | 2016
97 minuten 

IMDB

Met | Eric Ruffin, Chloe Levine, Aaron Moten

Taal | Engels

The Transfiguration

Milo is een veertienjarige zwarte jongen uit het New Yorkse Queens, die wordt gepest op school. Na de zelfmoord van zijn moeder is hij met zijn oudere broer in het ouderlijk huis blijven wonen, waar hij zich heeft omringd met vampierfilms op VHS. Want: Milo is zelf ook vampier. 

Horrorfilm in de traditie van George Romero's schetst tevens een pijnlijk realistisch beeld van het leven aan de zelfkant.

The Transfiguration voert terug naar de jaren tachtig, toen filmmakers als Abel Farrara en William Lustig steevast de onguurste uithoeken van New York opzochten. Het knappe is dat O'Shea er desondanks, en ondanks bijrolletjes van Larry Fessenden en Troma's Lloyd Kaufman, toch geen opzichtig knipogende retro-horror van heeft gemaakt. Het is hem om andere dingen te doen. De vervallen buurt met zijn armoe en ongelijkheid, de naweeën van Hurricane Sandy, dat alles draagt bij aan een somber en eenzaam leven, ver weg van de glamour of het sinistere van de gemiddelde vampierfilm. The Transfiguration   is ongepolijste horror, thematisch verwant aan George Romero's .