The Untamed (La Region Salvaje)

​Magie en grauw realisme. Horror en erotiek. Deze buitenissige Mexicaanse film weet de tegendelen meesterlijk, en schokkend, te verbinden.

Voorstellingen

Regie |  Amat Escalante

Mexico, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen |  2016

100 minuten

IMDB

Met |  Ruth Ramos, Simone Bucio, Jesús Meza, Edén Villavicencio, Kenny Johnston

Taal | Spaans

Ondertiteling | Nederlands


The Untamed (La Region Salvaje)

Alejandra's echtgenoot heeft een geheime relatie met haar homoseksuele broer die in een ziekenhuis werkt. Op een dag wordt daar een meisje binnengebracht dat zegt gebeten te zijn door een hond. De waarheid is gruwelijker. In een hutje in het bos leeft een monster... Magie en grauw realisme. Horror en erotiek. Deze buitenissige Mexicaanse film weet de tegendelen meesterlijk, en schokkend, te verbinden.

De spraakmakendste scènes uit de film, waarin personages worden omvat door monsterlijke tentakels, zijn een rechtstreekse hommage aan Zulawski’s. Maar het is regisseur Escalante om meer te doen. De seksuele agenda’s van de hoofdpersonages worden gedomineerd door frustratie en geheimen, en het monster is als het ware een spiegel van het seksuele welzijn. Zo knap wordt het grauwe realisme van de personages verbonden aan de magische plek in het bos, dat je nooit het gevoel krijgt dat die twee werelden geforceerd aan elkaar zijn geplakt. De film werkt op alle niveaus en maakt ook het erotische in de film dreigend, aantrekkelijk en fascinerend.