Virtual Reality

Bij Imagine verkennen we de fascinerende vooruitzichten en angstaanjagende mogelijkheden van technologie. Daarom presenteren we de Fantastic Film VR Section.

Virtual Reality

Virtual Reality is eindelijk gearriveerd, en voor een paar euro binnen ieders handbereik. De aloude fantasieën over allesomvattende, meeslepende illusies waarmee talrijke filosofen, schrijvers, beeldend kunstenaars en filmmakers zich bezighielden, kunnen nu onderzocht en getoetst worden. Maar toch wordt VR nog steeds als een heet hangijzer behandeld. De impact en potentie worden wel onderkend, maar in boeken, films of populaire tv-series blijft men er toch liever over speculeren. Alsof het niet echt bestaat. Alsof het niet voor zichzelf kan spreken.

Bij Imagine streven we ernaar de fascinerende vooruitzichten en angstaanjagende mogelijkheden van technologie te verkennen, en dan vooral de fantasieën en verlangens die de mens stimuleren in zijn ontwikkeling. Daarom wagen we ons in Imagine’s 33ste jaar op onontgonnen terrein en presenteren de Fantastic Film VR Section. Met het scouten en binnenhalen van fantastische VR-evenementen van over de hele wereld, willen we je laten nadenken over wat Virtual Reality is én kan worden, en dat binnen Virtual Reality zelf.

Je wordt een zombie die hulpeloze mensen aanvalt in een schuur, een sektelid dat onverschillig naar de het rituele offer van een maagd staat te kijken, een seriemoordenaar die de hoofden van zijn slachtoffers doormidden hakt, of een verkenner in deep space die verdwaald is in het onmetelijke universum. Samen zullen we er eindelijk achterkomen of VR ons echt van Electric Sheep doet dromen.

In Sonar ontvangt een drone een vreemd signaal van een asteroïde. Om de bron daarvan te vinden moet de drone afdalen tot diep in een eeuwenoud labyrint.  Dead Head vertelt het verhaal van twee mensen die binnen vastzitten met een horde zombies buiten. Door de ogen van een zombie ziet de kijker hoe de twee proberen te overleven.  In   I'll Make You Bleed  is de kijker getuige van een ritueel maagdenoffer, dat wordt uitgevoerd op de muziek van The Machines Are Winning.  Killer Deal  volgt een handelsreiziger die in de problemen komt wanneer zijn hotelkamer inclusief ongewenste gast blijkt te zijn. De ervaring plaatst de kijker in de midden van de splatter.


Sonar
Regie  |  Philipp Maas, Dominik Stockhausen
Duitsland

Dead  Head
Regie  |  Ben Leonberg
Verenigde Staten

I'll Make You Bleed

Regie  |  Ryan Hartsell
Verenigde Staten

Killer  Deal
Regie  |  Anthony C. Ferrante
Verenigde Staten