Will You Be There?

Zuid-Koreaanse tijdreisfilm steekt niet alleen knap in elkaar, maar bespeelt daarnaast virtuoos de emoties van de kijker.

Voorstellingen

Regie |  Hong Ji-Young

Zuid Korea |  2016

110 minuten

IMDB

Met |  Kim Yun-seok, Beyon Yo-han, Chae Seo-jin, Kim Sang-ho

Taal | Koreaans

Ondertiteling | Engels

Will You Be There?

2015. Soo-hyun werkt als arts in oorlogsgebied. Als dank schenkt een oude man hem een doos mysterieuze pillen. In 1985 is Soo-hyun verloofd met dolfijnentrainster Choi Yeon-a als ineens zijn dertig jaar oudere ik voor zijn neus staat, met een schokkende mededeling.  Zuid-Koreaanse tijdreisfilm steekt niet alleen knap in elkaar, maar bespeelt daarnaast virtuoos de emoties van de kijker. 

Binnen het genre van de tijdreisfilm waarin het geluk van twee geliefden de inzet vormt, kennen we natuurlijk het eveneens Zuid-Koreaanse Il Mare (2000) en zijn remake The Lake House (2006). Maar probeer het maar eens droog te houden bij een film die zijn hoofdpersoon ten overvloede voor een duivels dilemma plaatst. Will You Be There?, gebaseerd op een roman van de Fransman Guillaume Musso, snijdt grote thema's aan, maar anderzijds zorgen de geestige misverstanden die rijzen tussen de twee Soo-hyuns ervoor dat de film niet topzwaar wordt. Houd ondertussen wel rekening met een stevige brok in de keel.

George van Hal verzorgt een  inleiding  op zondag 16 april

Geen Imagine zonder een tijdreisfilm en geen tijdreisfilm zonder onvermijdelijke botsingen met de logica. Of is onze logica te beperkt en is het juist het idee van de circulaire tijd dat logisch is? Wetenschapsjournalist en New Scientist-redacteur George van Hal gaat de Koreaanse tijdreisfilm Will You Be There? met de wetenschap te lijf.