Without Name

Psychologische eco-horror haalt het maximale uit zijn boslocatie, waar een magische atmosfeer zomaar in een nachtmerrie kan omslaan.

Voorstellingen

Regie |  Lorcan Finnegan

Ierland |  2016

93 minuten

IMDB

Met | Alan McKenna, Niamh Algar, James Browne

Taal | Engels

Without Name

Cartograaf Eric trekt zich voor een opdracht terug in een afgelegen bos in Ierland. De ontmoeting met dropout Gus en het gezelschap van zijn assistente Olivia brengen onrust, maar niet zoveel als het bos zelf, dat zich als een levend organisme manifesteert. Psychologische eco-horror haalt het maximale uit zijn locatie, waar een magische atmosfeer zomaar in een nachtmerrie kan omslaan. 

Regisseur Finnegan koos niet voor all-out horror of complexe cgi, maar vertrouwde op de toverkunsten van cameraman Piers McGrail die het bos met onverwachte lichtwisselingen een magisch aura weet te verlenen. De al even vervreemdende geluidsband doet de rest. Of de verschijnselen moeten worden toegeschreven aan Erics fantasie blijft lange tijd de vraag. In elk geval draagt de vondst van een mystiek manuscript met de titel 'Knowledge of Trees' en de consumptie van een portie paddenstoelen niet bij aan een nuchtere blik. En dan zit er ook voor de kijker weinig anders op dan samen met Eric diens afdaling in de waanzin te ondergaan.

Deze film zit in de competitie voor de Méliès d’argent.