A Day

Een vader probeert zijn dochter te behoeden voor een ongeluk in deze slimme tijdlus-thriller.

Voorstellingen

Regie | Cho Sun-ho

Zuid-Korea | 2017

90 minuten

IMDB

Met | Kim Myung-min, Byeon Yo-han, Jo Eun-hyung

Taal | Koreaans

Ondertitels | Engels

A Day

Jun-young heeft met zijn tienerdochter afgesproken in het centrum van Seoul. Onderweg ziet hij dat zijn dochter is aangereden. Wanneer hij naar haar toe gaat, springt hij terug in de tijd. Terwijl hij vastzit in een tijdlus, moet hij een manier vinden om zijn dochter te redden. Slimme tijdlus-thriller werkt zowel op intellectueel als op emotioneel niveau.

Cho Sun-ho gebruikt het tijdlus-genre als een perfect vehikel voor het verhaal van zijn debuutfilm. Hij maakt het nog ingewikkelder door een ambulancemedewerker te introduceren die vastzit in dezelfde tijdlus. In eerste instantie richt de film zich op hoe Jun-young zijn dochter probeert te redden door het ongeluk te voorkomen waarbij ze om het leven kwam, maar langzaamaan verschuift de focus naar gewetensvragen en in het reine komen met het verleden. Sterk geacteerd, knap geschreven en met een bevredigend einde, is A Day een sciencefictionthriller die volledig overtuigt, zowel intellectueel als emotioneel.

Deze film is onderdeel van ons “Best Of Imagine”-programma en wordt daarom nog één laatste keer vertoond op zaterdag 21 april.