Along With the Gods: The Two Worlds

Een brandweerman moet zeven rechtszaken winnen in het hiernamaals in een spectaculair gedurfd en bemoedigend modern sprookje.

Voorstellingen

Regie | Kim Yong-hwa

Zuid-Korea | 2017

139 minuten

IMDB

Met | Cha Tae-hyun, Kim Hyang-gi, Ju Ji-hoon

Taal | Koreaans

Ondertiteling | Engels

Along With the Gods: The Two Worlds

Wanneer brandweerman Kim Ja-hong tijdens zijn werk komt te overlijden, wordt hij verwelkomd door drie wachters die zijn gidsen door het hiernamaals blijken te zijn. Er wordt hem verteld dat hij in aanmerking komt voor reïncarnatie, omdat hij tijdens zijn leven een toonbeeld van deugdzaamheid was. Maar dan moet hij wel eerst vrijgesproken worden in zeven processen in zeven verschillende lagen van de hel. Een spectaculair gedurfd en bemoedigend modern sprookje.

Het grootste deel van Along With the Gods vindt plaats in een fantastisch over-the-top hiernamaals (dat eruit ziet als een mengeling van Mortal Kombat, Mad Max en Spirited Away), bevolkt door goden die de zonden van de overledenen bestraffen. Het verhaal doet denken aan A Christmas Carol, met een hoofdpersoon die door zijn verleden en heden wordt geleid om in de toekomst herboren te kunnen worden. Onderweg overdenkt hij de gevolgen van daden uit zijn verleden die nu een belemmering vormen voor zijn toonbeeld-status. Onder deze fantastische laag, vol gevechten, goden en geesten, vind je uiteindelijk een familie-melodrama met serieuze morele dilemma’s, waarin onderwerpen als euthanasie, militaire mishandeling en verzwegen moorden aangeroerd worden.