Tiere (Animals)

Twee schrijvers verliezen hun grip op de realiteit in een geestig, surrealistisch en bizar drama, qua stijl ergens tussen Luis Buñuel and Quentin Dupieux.

Voorstellingen

Regie | Greg Zglinski

Zwitserland, Oostenrijk, Polen | 2017

95 minuten

IMDB

Met | Birgit Minichmayr, Philipp Hochmair, Mona Petri

Taal | Duits

Ondertiteling | Nederlands

Tiere (Animals)

Schrijvers Anna en Nick zijn onderweg naar hun nieuwe thuis in Zwitserland. Als ze per ongeluk een schaap aanrijden, beginnen er rare dingen te gebeuren: ze verschijnen in de verbeelding van andere mensen en hebben een andere beleving van tijd en ruimte. Wanneer hun buurvrouw zelfmoord pleegt, wordt haar appartement overgenomen door iemand die er precies hetzelfde uitziet. Geestig, surrealistisch en bizar drama, qua stijl ergens tussen Luis Buñuel and Quentin Dupieux.

Regisseur Greg Zglinski, geboren in Polen en opgegroeid in Zwitserland, creëerde een film als een Chinese puzzelbox, die de kijker meer en meer verbijstert en verwart naarmate hij vordert. Hoewel elke scène op zichzelf logisch in elkaar zit, is het aan de fantasie van de kijker om te bepalen hoe het geheel in elkaar past. Maar ook al houdt de film zich niet aan de wetten van de logica, Animals wordt nooit onduidelijk of ontoegankelijk. De absurdistische humor is vaak oprecht grappig en het surrealisme blijft altijd lichtvoetig. Gefilmd met een indrukwekkend oog voor detail en kleur en perfect droogkomisch geacteerd, is dit een bizar drama dat qua stijl ergens tussen Luis Buñuel and Quentin Dupieux valt.

Cineville pashouders opgelet: naar deze film kan je gratis iemand meenemen! Hoe? Vul +1 in achter je naam in het Cineville-formulier op de site van EYE, of direct kopen bij de kassa.