Compulsion (Compulsión)

Twee vrouwelijke slachtoffers, één psychopaat. Voortreffelijk thriller met bescheiden budget haalt bloedstollende spanning uit een eenvoudige premisse.

Voorstellingen

Regie | Ángel González

Spanje | 2017

71 minuten

IMDB

Met | Susana Abaitua, Pol Cardona, Marine Esteve

Taal | Spaans

Ondertiteling | Engels

Compulsion (Compulsión)

Een jonge escort bezoekt een vaste klant in zijn landhuis. Wat begint als een avontuurtje voor één nacht, verandert in een nachtmerrie. Haar enige hoop is de vriendin van haar kwelgeest, die er zelf achter probeert te komen waar haar partner uithangt. Twee vrouwelijke slachtoffers, één psychopaat. Voortreffelijke thriller met bescheiden budget haalt bloedstollende spanning uit een eenvoudige premisse.

Met elke scène weet deze Spaanse thriller de spanning meer op te voeren. De plot, een mannelijke aanvaller die achter zijn twee vrouwelijke slachtoffers aanzit, is wellicht niet erg origineel, maar wel heel gedisciplineerd geschreven en vlekkeloos uitgevoerd. De montage, die de beklemmende en rauwe sfeer van de film versterkt, verdient een speciale vermelding. Compulsion toont groot talent en een verrassende mate van creatieve vrijheid voor een debuterend regisseur, die ook het beste uit zijn twee vrouwelijke hoofdrolspeelsters haalt. Oh, en er is ook nog nooit eerder in de filmgeschiedenis beter gebruik gemaakt van een zwangerschapstest.

Cineville pashouders opgelet: naar deze film kan je gratis iemand meenemen! Hoe? Vul +1 in achter je naam in het Cineville-formulier op de site van EYE, of direct kopen bij de kassa.

Voorfilm: Imbroglio
Een gevangenenruil onder gangsters loopt finaal uit de hand. Door Tarantino geïnspireerde geweldsorgie met de altijd charismatische Zoë Bell (Death Proof) in een haar op het lijf geschreven kick-ass rol.

regie:Christopher Zatta
vs | 2017 | 15m