Dhogs

Het lot van vier mensen ligt verzegeld in een rauwe, mysterieuze en snoeiharde thriller, waarin een bijzondere rol is weggelegd voor het publiek.

Voorstellingen

Regie | Andrés Goteira

Spanje | 2017

85 minuten

IMDB

Met | Melania Cruz, Carlos Blanco, Alejandro Carro

Taal | Spaans

Ondertiteling | Nederlands

Dhogs

Een taxichauffeur brengt een zakenman naar een chique hotel. Daar ontmoet hij een jonge vrouw, die met hem mee gaat naar zijn kamer. Wanneer zij weer naar buiten komt, wordt ze op straat achtervolgd door een man. Andrés Goteira’s eerste speelfilm verweeft de verhalen van vier mensen en hoe hun wegen elkaar kruisen gedurende 24 uur. Een rauwe, mysterieuze en snoeiharde thriller waarin een bijzondere rol is weggelegd voor het publiek.

Andrés Goteira’s zelfverzekerde eerste speelfilm is een psychologische thriller met een absurdistische ondertoon. Subliem gefilmd en gemonteerd, en intrigerend van begin tot eind. De manier waarop de kijker betrokken wordt bij het aan elkaar leggen van alle puzzelstukjes, doet een beetje denken aan de films van Quentin Dupieux. Dit is echter een veel duisterder film, waarin gewelddadige en verontrustende gebeurtenissen getemperd worden door droge, absurdistische humor. Goteira bedeelt zijn publiek een bijzondere rol toe, en zonder spoilergevaar kan gezegd worden dat hij het zijn kijkers graag ongemakkelijk maakt, net zoals Haneke dat eerder deed in Funny Games.

Cineville pashouders opgelet: naar deze film kan je gratis iemand meenemen! Hoe? Vul +1 in achter je naam in het Cineville-formulier op de site van EYE, of direct kopen bij de kassa.

Voorfilm: Santa Ana
Bewoners van een woestijnstadje getuigen van de vreemde effecten van de Santa Ana-winden die er jaarlijks waaien. Toegeschreven aan een revolutionair en aan geesten in de woestijn. Maf filmpje, op de soundtrack overgoten met een jaren-tachtigsausje.

Regie: Cesar Pesquera
vs | 2017 | 6m