Family

Dit familiedrama scheert langs de grenzen van het absurde, maar legt ook zonder reserves stinkende wonden bloot.

Voorstellingen

Regie | Veronica Kedar

Israel | 2017

105 minuten

IMDB

Met | Veronica Kedar, Eli Danker, Evgenia Dodina

Taal | Hebreeuws

Ondertiteling | Engels

Family

Nadat ze in het ouderlijk huis een groepsportret heeft gemaakt van haar dode familieleden klopt fotografe Lily aan bij haar psychiater. Die is afwezig, maar Lily kan haar verhaal kwijt bij dier dochter. In flashbacks ontrolt zich de geschiedenis van een op z'n zachtst gezegd disfunctioneel gezin, afkoersend op de ondergang. Dit familiedrama scheert langs de grenzen van het absurde, maar legt ook zonder reserves stinkende wonden bloot.

Dat familie niet synoniem hoeft te zijn met liefde en saamhorigheid, maakt dit Israƫlische psychologische drama op bloedstollende wijze duidelijk. Hoe kan het ook anders met een huistiran als vader, een alcoholiste als moeder, een gestoorde zus en een grotendeels afwezige broer? Maar hoe grotesk het drama soms ook uitpakt, de onderliggende emoties - wanhoop en woede - worden wel degelijk intens voelbaar gemaakt. Het zal niet voor niets zijn dat vooral de vrouwenrollen diepte krijgen, terwijl de mannen minder complexiteit is gegund. Dit is ook een film uit een land waarin (politieke) breuklijnen dwars door gezinnen lopen. Hoe mooi ook gemaakt, Family is vooral een pijnlijke film.

Deze film is onderdeel van ons Kick-AssWomen programma.

Cineville pashouders opgelet: naar deze film kan je gratis iemand meenemen! Hoe? Vul +1 in achter je naam in het Cineville-formulier op de site van EYE, of direct kopen bij de kassa.