Four Hands (Die Vierhändige)

Psychologische thriller ontpopt zich als Europese tegenhanger van het vroege werk van Brian de Palma; knap geconstrueerd, virtuoos gefotografeerd.

Voorstellingen

Regie | Oliver Kienle

Duitsland | 2017

94 minuten

Officiele Website | IMDB

Met | Frida-Lovisa Hamann, Friederike Becht, Christoph Letkowski, Agnieszka Guzikowska

Taal | Duits

Ondertiteling | Engels

Four Hands (Die Vierhändige)

Twee zusjes zijn getuige van de moord op hun ouders. Wanneer de daders twintig jaar later weer op vrije voeten komen, raken de zusters met elkaar in conflict. De een wil verder met haar carrière, de ander zint op wraak. Een noodlottig ongeval maakt aan de zustertwist geen eind. Integendeel. Psychologische thriller ontpopt zich als Europese tegenhanger van het vroege werk van Brian de Palma; knap geconstrueerd, virtuoos gefotografeerd.

Four Hands begint als een wervelwind van spannende gebeurtenissen om vervolgens in het iets rustiger vaarwater van de psychologische thriller te belanden. De uit Denemarken afkomstige regisseur Oliver Kienle speelt dan een slim spel met het verwachtingspatroon van de kijker, waarmee hij de toeschouwer even virtuoos om de tuin leidt als de vroege Brian de Palma. En dan maakt de film aan het eind een draai die op al het voorgaande een totaal nieuw licht werpt. Ook visueel steekt Kienle de Amerikaanse meester naar de kroon, van opmerkelijke locatiekeuzes tot een virtuoze mise-en-scène, waardoor de film, ondanks zijn duistere inhoud, van begin tot eind een lust voor het oog blijft.

Cinevill
e pashouders opgelet: naar deze film kan je gratis iemand meenemen! Hoe? Vul +1 in achter je naam in het Cineville-formulier op de site van EYE, of direct kopen bij de kassa.