Ghost Stories

Deze verzameling spookachtige ontmoetingen bezorgt je niet alleen kippenvel, hij is ook nog slim in elkaar gezet en amusant.

Voorstellingen

Regie | Jeremy Dyson, Andy Nyman

GB | 2018

98 minutenIMDB

Met| Andy Nyman, Martin Freeman, Alex Lawther

Taal | Engels

Ghost Stories

Phillip Goodman, de presentator van een tv-show waarin hij ‘spiritualistische’ praktijken als zwendelarij ontmaskert, neemt drie mysterieuze zaken aan waarin geesten bij onschuldig ogende slachtoffers komen spoken. Goodman ontdekt al gauw dat de verhalen niet alleen waar zouden kunnen zijn, maar dat ze op de een of andere manier ook allemaal verbonden zijn met hem. Deze verzameling spookachtige ontmoetingen bezorgt je niet alleen kippenvel, hij is ook slim in elkaar gezet en amusant.

 

Ghost Stories is een zeer Britse aangelegenheid, geschreven door een van de mannen van The league of Gentlemen in de lijn van de Britse traditie van Amicus Portmanteau-horrorfilms uit de jaren zestig en zeventig. Deze bestonden vaak uit meerdere korte verhalen met één verteller. Behalve de verrassende finale, mooi voorbereid door kleine aanwijzingen door de hele film heen, zijn de verhalen bekend terrein: een verlaten gekkenhuis, autopech in the middle of nowhere, een spookachtige verschijning. Maar het gaat allemaal om de uitvoering en die is geweldig, dankzij een weldoordacht tempo, mooi acteerwerk, onconventionele humor en effectieve schrikmomenten.