Glass Garden

Bizarre experimenten om mensen en planten te fuseren leiden tot een ongewone romance tussen twee buitenbeentjes.

Voorstellingen

Regie | Shin Su-won

Zuid-Korea | 2017

117 minuten


IMDB

Met | Moon Guenyoung, Kim Taehun, Sun Taiwha

Taal | Koreaans

Ondertiteling | Engels

Glass Garden

Bizarre experimenten om mensen en planten te fuseren leiden tot een ongewone romance tussen twee buitenbeentjes.

Biologe Jaeyeon voert experimenten uit om mensen met planten te fuseren. Haar buurman, de onsuccesvolle romanschrijver Jihun, wordt geboycot na een aanvaring met een bekende schrijver. Als Jaeyeon zich terugtrekt in het bos, volgt Jihun haar en begint een webserie te schrijven over haar leven. Dit wordt een grote hit, maar brengt ook Jaeyeons gevaarlijke research aan het licht. Bizarre experimenten leiden tot een ongewone romance tussen twee buitenbeentjes.

Shin Su-wons biotech-liefdesverhaal draait om de emoties van een jonge vrouw en haar geheimzinnige connectie met de natuur, en mogelijk met een eeuwenoude vloek. Tegelijkertijd is dit het verhaal van twee verstoten zielen die de rehabilitatie waarnaar ze op zoek zijn vinden wanneer hun levens met elkaar verstrengeld raken. Terwijl Jaeyeons onderzoek naar fotosynthese met mensen de mogelijkheid biedt om vol voor body-horror te gaan, kiest de regisseur een ander pad en focust op de personages.

Deze film is onderdeel van ons Kick-Ass Women programma.

Cineville pashouders opgelet: naar deze film kan je gratis iemand meenemen! Hoe? Vul +1 in achter je naam in het Cineville-formulier op de site van EYE, of direct kopen bij de kassa.