Human, Space, Time and Human

Koreaanse meester Kim Ki-duk mengt gitzwart wereldbeeld met lyrische schoonheid.

Voorstellingen

Regie | Kim Ki-Duk

Zuid-Korea | 2018

121 Minuten


IMDB

Met | Mina Fujii, Lee Sung-jae, Ryoo Seung-bum

Taal | Koreaans, Japans

Ondertiteling | Engels

Human, Space, Time and Human

Een groep mensen is onderweg op een ouderwets stalen schip. Onder hen een senator, prostituees, een pasgetrouwd stel en een groep gangsters. Al gauw ontstaan er spanningen en als het schip op de tweede dag in de wolken blijkt te hangen en er een tekort aan voedsel ontstaat, wordt de situatie onhoudbaar. Koreaanse meester Kim Ki-duk mengt gitzwart wereldbeeld met lyrische schoonheid.

Wie een beetje vertrouwd is met het werk van de Koreaanse regisseur Kim Ki-duk weet dat zijn wereldbeeld niet bepaald vrolijk is. Zijn nieuwste film is een parabel die laat zien hoe dun het vernislaagje van de beschaving is als er enige druk ontstaat. Geen nieuwe gedachte, maar het bijzondere aan de film is dat Kim het van hem bekende ruwe geweld combineert met lyrische schoonheid. In het laatste deel wordt het schip een fantasiewereld die ver afstaat van het vaartuig waarmee de film begon.


Cineville pashouders opgelet: naar deze film kan je gratis iemand meenemen! Hoe? Vul +1 in achter je naam in het Cineville-formulier op de site van EYE, of direct kopen bij de kassa.