Junk Head

Cyborg probeert genetische informatie te achterhalen in deze verbluffende en grappige klei-animatie met invloeden van Brazil tot The Fifth Element.

Voorstellingen

Regie | TakaHide Hori

Japan | 2017

114 minuten


IMDB

Ondertiteling | Engels

Junk Head

In de toekomst leven mensen langer dankzij genetische manipulatie, maar verliezen daarbij wel de mogelijkheid zich voort te planten. Een cyborg-onderzoeker gaat op zoek naar genetische informatie, maar als hij afdaalt in een gigantische ondergrondse ruimte, valt zijn lichaam uit elkaar. Hij wordt gerepareerd met goedkope lichaamsdelen en leeft voort als Junk Head. Verbluffende en geestige klei-animatie toont invloeden van Brazil tot The Fifth Element.

Junk Head is een soloproject van Takahide Hori, die de film schreef, regisseerde en produceerde en ook zorg droeg voor de sets, rekwisieten, animatie, modellering, kostuums, effecten en muziek. Dat is op zich al een hele prestatie, maar Junk Head is meer dan dat: het is een enorm fantasierijke film, barstensvol verhaallijnen, vreemde en fantastische wezens en sets die zo uit Brazil of The fifth element lijken te komen.

Deze film is onderdeel van ons “Best Of Imagine”-programma en wordt daarom nog één laatste keer vertoond op zaterdag 21 april.