Les Affamés

Stijlvolle en verrassend ontroerende aanvulling op de zombiefilm genre-canon.

Voorstellingen

Director | Robin Aubert

Canada | 2017

96 minutes

Language | French
With | Marc-André Grondin, Monia Chokri, Brigitte Poupar

Subtitles | English

Les Affamés

Quebec, de toekomst. Na een zombie-epidemie dwalen mensen die hun geliefden zijn verloren alleen door de uitgestrekte bossen om aan de levende doden te ontsnappen. Wanneer ze samen beginnen te komen in een groep, bedenken ze een plan om naar een veiligere plek te vluchten. Al klinkt het verhaal van de zombiefilm Les Affamés misschien herkenbaar, het is een stijlvolle en verrassend ontroerende aanvulling op de genre-canon.

Het is de stijl die de film bijzonder maakt, met lange stiltes, het gebruik van de uitgestrekte open plekken in de Canadese bossen en een focus op de personages die peinzen over de geliefden die ze zojuist verloren zijn. In dat opzicht is het meer een film over het rouwproces dan een film die je bang wil maken. Al zijn de zombies uiteraard menseneters en zijn hun schelle kreten angstaanjagend genoeg. De cast is geweldig en het script vermijdt bewust de drie-akte-structuur. Een hypnotiserend mooie, humanistische en hartverscheurende (in plaats van huiveringwekkende) zombiefilm – wie had dat verwacht?

Cineville pashouders opgelet: naar deze film kan je gratis iemand meenemen! Hoe? Vul +1 in achter je naam in het Cineville-formulier op de site van EYE, of direct kopen bij de kassa.