The Man with the Magic Box

Retro-futuristisch tijdreismysterie weerspiegelt een duister verleden en een nog duisterder heden.

Voorstellingen

Regie | Bodo Kox

Polen, Italië | 2017

100 minuten

IMDB

Met | Piotr Polak, Olga Boladz, Sebastian Stankiewicz

Taal | Pools

Ondertiteling | Engels

The Man with the Magic Box

De zojuist gearriveerde Adam krijgt een baan als schoonmaker en valt al snel voor manager Goria. Ondanks hun verschillen kunnen ze goed met elkaar opschieten. Adam ontvangt vreemde boodschappen uit een vorig leven op een oude radio. Om het mysterie te ontrafelen betrekt hij Goria erbij, maar ook de staat kijkt mee. Retro-futuristisch tijdreismysterie weerspiegelt een duister verleden en een nog duisterder heden.

Debuterend regisseur Bodo Kox maakt geen geheim van zijn invloeden, van Blade Runner, Brazil en The Fifth Element tot een komische referentie aan Men in Black in de openingsscène. Hoewel hij een prachtige retro-futuristische stijl heeft gecreëerd, verliest Kox zich niet in ontwerp- en architectuursnufjes. Hij lijkt meer plezier te hebben in de oude dingen, zoals de kamer van een collega die vol staat met oude computers en analoge nostalgie. Deze verschillende stijlen vormen mooie raamwerken voor het tijdreizen van Adam, dat een duister verleden weerspiegelt, maar ook commentaar levert op de hedendaagse maatschappij.

Cineville pashouders opgelet: naar deze film kan je gratis iemand meenemen! Hoe? Vul +1 in achter je naam in het Cineville-formulier op de site van EYE, of direct kopen bij de kassa.