My Friend Dahmer

Gebaseerd op Derf Backderfs memoires in stripvorm over zijn vriendschap met de jongen die een seriemoordenaar zou worden, is dit een allesbehalve gangbaar coming-of-age-verhaal.

Voorstellingen

Regie| Marc Meyers

VS| 2017 

107 minuten

IMDB

Met | Ross Lynch, Anne Heche, Alex Wolff

Taal | Engels

My Friend Dahmer

Jeffrey Dahmer is een verlegen schooljongen, de zoon van een zwakke vader en een labiele moeder. Als hij een spasme-aanval simuleert, vinden sommige van zijn klasgenoten dat cool en Jeffrey wordt opgenomen in de groep. Gebaseerd op Derf Backderfs memoires in stripvorm over zijn vriendschap met de jongen die een seriemoordenaar zou worden, is dit een allesbehalve gangbaar coming-of-age-verhaal.

Als het niet over de beruchte seriemoordenaar ging, zou je My Friend Dahmer kunnen zien als een boeiend coming-of-age-verhaal. Maar omdat je weet dat het over Dahmer gaat, gaan er constant alarmbelletjes af, waardoor je alles wat gebeurt ziet in het perspectief van wat hij uiteindelijk is geworden. Jeffrey (een geweldige rol van Ross Lynch) wordt niet afgeschilderd als een weirdo, maar als een eenzame buitenstaander met problemen. De grootste verdienste van de film is dat je Jeffrey het beste gunt, ook al weet je dat het niet zo is gelopen.

Op 13 april wordt deze film ingeleid door De Roze Filmdagen.