Pyewacket

Een boos tienermeisje voert een ritueel uit om de dood van haar moeder teweeg te brengen, wat leidt tot een schokkende climax.

Voorstellingen

Regie | Adam Macdonald

Canada | 2017

87 minuten

IMDB

Met | Nicole Muñoz, Laurie Holden, Chloe Rose, Eric Osborne

Taal | Engels

Pyewacket

Sinds de dood van haar vader heeft tiener Leah interesse in het occulte en een moeizame relatie met haar moeder. Na een slaande ruzie zoekt Leah manieren om haar te straffen. Ze voert een ritueel uit dat tot de dood van haar moeder moet leiden. Al snel krijgt ze spijt, maar het kwaad raak je niet zomaar weer kwijt. Zorgvuldig opgebouwde occulte horrorfilm werkt toe naar een schokkende climax.

Regisseur Adam Macdonald bouwt de spanning in de ruzies tussen moeder en dochter rustig op, waarbij geen van beiden de rol van boosdoener of heilige wordt toebedeeld. We voelen mee met hen allebei, wat de scènes vol angst en gevaar alleen maar intenser maakt. Leahs vrienden, met hun subcultuur van heavy metal jackets en interesse in het occulte, zorgen voor twee goede subplots. Een van Leahs vrienden ervaart net als zij een aanwezigheid, wat suggereert dat het kwaad zich echt heeft gemanifesteerd. De film moet het niet hebben van jump scares en goedkope effecten, maar zelfs zonder deze is het einde van deze zorgvuldig opgebouwde occulte chiller al schokkend genoeg.

Pyewacket is onderdeel van ons Kick-Ass Women programma.

Voorfilm: Nocturne
Bizarre bosdieren verzamelen zich rond een boomstronk voor een mysterieus bevruchtings-annex dobbelritueel. Surrealistische, origineel vormgegeven stop-motion animatie geeft zijn mysterie niet prijs, maar intrigeert des te meer.

Regie: Anne Breymann
duitsland | 2016 | 5m