Salyut -7

Magistrale Russische film hervertelt het verhaal van de redding van de Salyut-7. Een stijlvolle en heroïsche ruimtethriller die je van begin tot eind in zijn greep houdt.

Voorstellingen

Regie | Klim Shipenko

Rusland | 2017 

119 minuten

IMDB

Met | Vladimir Vdovichenkov, Pavel Derevyanko, Ilya Andryukov

Taal | Russisch

Ondertiteling | Nederlands

Salyut -7

Het is 1985. Als het beschadigde ruimtestation Salyut-7 stopt met communiceren, moet er een reddingsmissie georganiseerd worden. Alleen de beste kosmonaut kan dit tot een goed einde brengen en daarom wordt de in ongenade gevallen officier Fyodorov weer in ere hersteld. Samen met veteraan Alyokhin begint hij aan een bijna onmogelijke missie. Deels Gravity, deels Apollo 13, is dit een stijlvolle en heroïsche ruimtethriller die je van begin tot eind in zijn greep houdt.

Gebaseerd op ware gebeurtenissen – de redding werd indertijd als een soort wonder gezien – is deze Russische blockbuster deels Gravity en deels Apollo 13, maar doordrenkt met Russische melancholie en humor. Op de achtergrond speelt de politiek van de Koude Oorlog: de zojuist gelanceerde Amerikaanse Space Shuttle zou het hele schip kunnen kapen om de Sovjettechnologie te stelen. Visueel logenstraft de film zijn bescheiden budget van 15 miljoen dollar: de ruimtescènes zijn prachtig en op aarde is het tijdsbeeld perfect weergegeven.

Op 12 april wordt deze film ingeleid door ruimtevaartdeskundige Erik Laan.

Deze film is onderdeel van ons “Best Of Imagine”-programma en wordt daarom nog één laatste keer vertoond op zaterdag 21 april.