The Changeover

The Changeover is een voortreffelijke paranormale Young Adult-thriller/romance, gebaseerd op Margaret Mahy’s populaire roman.

Voorstellingen

Regie | Miranda Harcourt, Stuart McKenzie

Nieuw-Zeeland | 2017

95 minuten

IMDB

Met | Erana James, Benji Purchase, Melanie Lynskey

Taal | Engels

The Changeover

Na de zelfmoord van hun vader heeft tiener Laura de zorg voor haar broer Jacko grotendeels over moeten nemen. Als ze na een aardbeving rondzwerven door Christchurch, komen ze een oude man tegen die Jacko een stempel geeft dat het brandmerk van een demoon blijkt te zijn. Om Jacko te redden, is Laura gedwongen haar langsluimerende paranormale krachten terug tot leven te wekken. The Changeover is een voortreffelijke paranormale Young Adult-thriller/romance, gebaseerd op Margaret Mahy’s populaire roman.

Intelligent, uitstekend geacteerd en prachtig ingetogen; The Changeover mag dan misschien bedoeld zijn voor een jonger publiek, het onderwerp en de kijker worden uiterst serieus genomen. Heavenly Creatures’ Melanie Lynskey is in topvorm als de moeder van de kinderen. Ook Timothy Spall is perfect gecast als een kruising tussen een traditionele warlock en een moderne vampier. Het bovennatuurlijke laat zich al vroeg zien en blijft de hele film door aanwezig. Het maakt deel uit van de structuur van de film en voelt nooit misplaatst. Naast een mooi geluidsontwerp, maakt de film ook uitstekend gebruik van muziek, met een mengeling van originele score en goedgekozen nummers.

Deze film is onderdeel van ons Kick-AssWomen programma.

Op dinsdag 17 April kun je na afloop van deze film al je vragen over moderne hekserij stellen aan Morgana, een moderne wicca-priestess. Zij komt vertellen over de hedendaagse heksenpraktijk, archetypes en vooroordelen.