The Cured

David Freyne geeft dit verhaal met zijn ambitieuze kijk op het zombiegenre zowel psychologische diepgang als politieke relevantie.

Voorstellingen

Regie | David Freyne

Ierland | 2017

95 minutes

IMDB

Met | Ellen Page, Sam Keeley, Tom Vaughan-Lawlor

Taal | Engels

The Cured

Ierland is herstellende van een dodelijk virus, waarvan 75% van de getroffenen inmiddels genezen is. Senan is een van hen en hij wordt in huis geplaatst bij zijn schoonzus Abbie, die haar man verloor tijdens de epidemie. Senan probeert weer een normaal levensritme op te bouwen, maar de komst van zijn oude vriend Conor brengt gruwelijke herinneringen met zich mee. Ambitieuze kijk op het zombiegenre geeft zijn verhaal zowel psychologische diepgang als politieke relevantie mee.

The Cured biedt een interessante en tegendraadse kijk op het zombiethema, die doet denken aan films als 28 Days Later en Children of Men. De viscerale, realistische stijl onderstreept de ernst van de epidemie. Hoewel er duidelijk op overeenkomsten met de vluchtelingencrisis in Europa gezinspeeld wordt, gaat de film op meer persoonlijk niveau over vergeving, identiteit en het accepteren van het verleden. The casting is voortreffelijk. Sam Keeley is geweldig als de schuldbewuste Senan, en Ellen Page is misschien wel nog beter als Abbie, een journaliste balancerend tussen empathie, angst, rechtvaardigheidsgevoel, een onbeheersbare woede en wanhoop. Het is het prachtig geacteerde menselijke verhaal dat de film draagt.