The Lodgers

Twee weeskinderen, een tweeling, worden gevangen gehouden door een eeuwenoude vloek in een melancholieke en beeldschoon vormgegeven gothic horror.

Voorstellingen

Regie | Brian O’Malley

Ierland | 2017

93 minuten

IMDB

Met | Charlotte Vega, Eugene Simon, Bill Milner

Taal | Engels

Ondertiteling | Nederlands

The Lodgers

Weeskinderen Edward en Rachel, een tweeling, worden door een eeuwenoude vloek gevangen gehouden in een landhuis dat al honderden jaren in de familie is. De situatie begint te veranderen als Rachel Sean ontmoet, een soldaat die zojuist is teruggekeerd uit de oorlog. Rachels drang naar vrijheid vormt een bedreiging voor zowel haarzelf als Edward. Melancholieke en beeldschoon vormgegeven gothic horror bevredigt op alle terreinen.

Zowel in toon als visueel heeft The Lodgers veel weg van de gothic Hammer-films en, wat recenter, The Woman in Black. Er werd gefilmd in Loftus Hall in Zuidoost-Ierland, een landhuis dat onlangs zijn 666ste verjaardag vierde en zijn eigen spoken schijnt te hebben. Of dat nu waar is of niet, de sfeer is prachtig vastgelegd door cameraman Richard Kendrick en de details van het tijdperk zijn perfect. Het scenario van de Ierse hoogleraar literatuur David Turpin voldoet aan alle criteria van het gothicgenre: eeuwenoude geesten die onbreekbare regels opstellen voor eenieder die in hun huizen woont. The Lodgers is een beeldschone aanvulling op de canon van gothic horrorfilms.