Thriller - A Cruel Picture

Eenogige schoonheid neemt gruwelijk wraak in extreem gewelddadige film die Tarantino inspireerde bij Kill Bill.

Voorstellingen

Regie | Bo Arne Vibenius

Zweden | 1974

104 minuten


IMDB

Met | Christina Lindberg, Heinz Hopf, Despina Tomazani

Taal | Zweeds

Thriller - A Cruel Picture

Nadat ze als kind is verkracht verliest Frigga haar spraakvermogen. Als volwassene werkt ze op de boerderij van haar ouders, tot ze door een loverboy wordt ontvoerd, aan heroïne verslaafd wordt gemaakt en tot prostitutie wordt gedwongen. Ze weet te ontsnappen, neemt lessen in judo, schieten en stuntrijden, en bereidt zo een gewelddadige wraaktocht voor. Extreem gewelddadige film inspireerde Tarantino bij Kill Bill.

Het Zweedse Thriller: A Cruel Picture (dat ook is uitgebracht onder de titel They Call Her One Eye), werd in eigen land verboden om zijn combinatie van grof geweld en pornografische scènes. Bij interviews rondom de eerste Kill Bill noemde Quentin Tarantino de film herhaaldelijk als inspiratiebron. Zo baseerde hij het uiterlijk en de kleding van Elle Driver (met steeds wisselende ooglapjes) op Frigga. Maar regisseur Bo Arne Vibenius is stilistisch de tegenpool van zijn hippe Amerikaanse collega en filmt zijn wraakverhaal koud, zonder opsmuk en met een minimaal gebruik van geluidseffecten.


Deze film is onderdeel van ons Kick-Ass Women programma.

Cineville pashouders opgelet: naar deze film kan je gratis iemand meenemen! Hoe? Vul +1 in achter je naam in het Cineville-formulier op de site van EYE, of direct kopen bij de kassa.