Tower. A Bright Day

Mysterieus en mystiek familiedrama zorgt voor een ongemakkelijke maar verrijkende kijkervaring.

Voorstellingen

Regie | Jagoda Szelc

Polen | 2017 

106 minuten

IMDB

met | Małgorzata Szczerbowska, Anna Krotoska, Dorota Łukasiewicz-Kwietniewska

Taal | Pools

Ondertiteling | Engels

Tower. A Bright Day

De van haar familie vervreemde Kaja bezoekt haar zus Mula in een afgelegen huis in de bossen van Klodzko Valley om de heilige communie van Mula’s dochter Nina bij te wonen. Na hun aankomst beginnen zich steeds meer bizarre gebeurtenissen voor te doen. De moeder van de zussen herstelt wonderbaarlijk van Alzheimer’s, een paar migranten verdwijnen in het bos en een plaatselijke priester vergeet zijn gebeden. Mysterieus en mystiek familiedrama zorgt voor een ongemakkelijke maar verrijkende kijkervaring.

In haar debuutfilm toont de Poolse regisseur Jagoda Szelc een groot talent en inzicht in het gebruik van spanning. Tegelijkertijd doet de film, door het ongedwongen acteerwerk van de sterke Poolse cast en de handheld camerabeelden, aan de oppervlakte bedrieglijk realistisch aan. Als je wat verder kijkt ontdek je misschien overeenkomsten met het eco-metafysische wereldbeeld van Peter Weirs vroege films als Picnic at Hanging Rock. Maar evenals zijn titel is Tower. A Bright Day toch vooral origineel.

Deze film is onderdeel van ons Kick-Ass Women programma.

Cineville pashouders opgelet: naar deze film kan je gratis iemand meenemen! Hoe? Vul +1 in achter je naam in het Cineville-formulier op de site van EYE, of direct kopen bij de kassa.