World Of Darkness

Wat is World of Darkness? Waarom zette het de hele RPG-industrie op z’n kop? Deze diepgravende documentaire zoekt een antwoord op deze vragen.

Voorstellingen

Regie | Kevin Lee, Giles Alderson

Duitsland | 2017

85 minuten

IMDB

Met | David Hopper, Daniel Schultzmann, Shane DeFreest

Taal | Engels

World Of Darkness

Het bedrijf White Wolf creëerde met de RPG-game Vampire: The Masquerade de meest uitgebreid ontwikkelde vampiermythologie ooit. Talloze spin-offs, handboeken, games en romans later is de franchise uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Wat is World of Darkness? Waarom zette het de hele RPG-industrie op z’n kop? Deze diepgravende documentaire zoekt een antwoord op deze vragen.

Geen enkel ander fictief universum heeft zo’n vaste schare volgers weten te verzamelen als de RPG-game Vampire: The Masquerade. Sterker nog, de game heeft een permanente verandering teweeggebracht in de manier waarop vampiers in de popcultuur worden afgeschilderd. Die invloed reikt tot Underworld, Blade en vele andere films met een punk/gothic-kijk op horror. In de eerste helft van de documentaire ontmoeten we de voornaamste spelers en leren we over de historische feiten en culturele achtergrond die verklaren waarom Vampire zo’n doorbraak was in de RPG-wereld.

Op 18 april wordt deze film ingeleid door Nicolle Lamerichs, kenner op het gebied van LARP en fanculturen. Ze zal het vooral hebben over de subcultuur rondom role-playing en de creatieve elementen van het genre en het baanbrekende van het systeem World of Darkness, wat voor veel andere genres zorgde binnen de role-playing community.

Cineville pashouders opgelet: naar deze film kan je gratis iemand meenemen! Hoe? Vul +1 in achter je naam in het Cineville-formulier op de site van EYE, of direct kopen bij de kassa.